20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Polévka ze zelených fazolek

Název Množství a jednotka
fazolky ve slaném nálevu sterilované 1 plechovka
brambory 3 ks
mléko 200 ml
zakysaná smetana 1 ks
hladká mouka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Fazolky i s nálevem dáme do hrnce, přidáme brambory nakrájené na kostičky, zalijeme 1/2l studené vody, osolíme a vaříme doměkka. Lžíci hladké mouky rozmícháme dohladka v mléce (záklechtka), vlijeme do polévky a povaříme. Zakysanou smetanu zředíme troškou mléka, aby se nám neudělaly hrudky a přidáme do polévky. Krátce povaříme a odstavíme. Dochutíme solí a po kapkách přidáme ocet. Kdybychom vlili ocet rovnou, polévka by se mohla srazit. Na talíř dáme lžičku másla a zlijeme polévkou.


Další fotografie
 


RECEPTY

Bramboračka

Postup: Mrkev, bulvový celer, kořenová petržel, hlávková kapusta,to vše nastrouháme na... zobrazit recept

RECEPTY

Pečená máslová dýně (nebo Hokkaido)

Postup: Dýni rozpůlíme ostrým nožem a lžící vydlabeme semínka. Máslovou dýni je lepší... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s dýňovou omáčkou

Postup: Máslovou dýni oloupeme, Hokkaido loupat nemusíme, slupka vařením změkne. Dýni... zobrazit recept

RECEPTY

Bílá zelňačka

Postup: Kysané zelí překrájíme na menší kousky a spolu s klobáskou, bobkovým listem,... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí nudličky s mrkví a celerem

Postup: Krůtí prsa nakrájíme na tenké proužky. Mrkev a celer nastrouháme na hrubém... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Pizzerie & Brazilian Grill Albrechtice

Pizzerie & Brazilian Grill je stylová rodinná restaurace v Albrechticích u...